Scroll back to the TOP!

Is het Jazz? Country Swing? Rockabilly? Ragtime? Cabaret?

Het zijn The Sugar Berries!!!


The Sugar Berries is een origineel trio (en tevens straatorkest) met muziek die niet alledaags is, maar wél van alle tijden.

Hun repertoire komt uit het meest swingende tijdperk ooit: de 1920s, 1930s, 1940s en 1950s. Met aanstekelijke nummers zoals "Tequila", "It Don't Mean A Thing (if it ain't got that swing)", "Shake Shake Shake Senora" en sfeervolle standards als "Sentimental Journey" en "The Java Jive". En dat op een frisse en humoristische manier. Ook zingen ze eigen, grappige vertalingen van songteksten die weer actueel zijn.

Sugar zingt en presenteert op innemende wijze en bespeelt de banjolele. Bep begeleidt haar met zijn swingende gitaarspel en bijzang en Barrie legt de basis met zijn lopende bas. Sugar, Bep, Barrie... vandaar de naam The Sugar Berries, dat bovendien een samenvoeging is van de uitdrukkingen "it's a sugar band" (een melodieuze band) en "it's the berries" (de kers op de taart).

Maar ze hadden net zo goed "Bees Knees" of "Cat's Meow" kunnen heten. Hoe dat precies zit, vertellen zij wel als ze voor u optreden en u inwijden in Jive Talk, oftewel de grappige Jazz Slang uit de Roaring '20s.

The Sugar Berries zijn te omschrijven als een "retro band" of "vintage band", maar dan wel met een cabareteske, frisse stijl. Ze maken gemakkelijk contact, vallen in de smaak bij een breed publiek en vaak worden zij weer voor een volgend optreden uitgenodigd.

Misschien bent u hen al eens tegengekomen bij een festival, zoals het UITfestival, Oerol Festival, ZomerZinnen Literair Festival, Midnightwalk, bourgondisch festival, culinair festival, foodtruck festival etc.

The Sugar Berries zijn niet alleen beschikbaar als podiumband, maar ze treden ook regelmatig op als straatorkest of looporkest. Spelend verplaatsen ze zich dan van plek naar plek, net zoals straatmuzikanten dat doen in New Orleans. Je hoort ze al aankomen als ze hun herkenningstune "it's The Sugar Berries" spelen. Door hun vrolijke muziek en interactie trekken ze de belangstelling van toehoorders en passanten.

Beschikbaarheid en prijs op aanvraag.

Audio

Enkele nummers uit hun 1920s - '50s repertoire. The Sugar Berries zingen en spelen alles live, (semi-) akoestisch en zonder afgespeelde muziek. Deze opnames van hen zijn uit de studio. Video niet beschikbaar?! Refresh met Ctrl+F5 of Apple/Cmd+R om YouTube weer te activeren.

Wist u dat The Sugar Berries zijn overal inzetbaar zijn? Ze treden wel vaker ludiek of desgewenst stijlvol op bij officiële gelegenheden, zoals openingen van openbare gebouwen, wegen, bruggen etc.

Maar ook als skiffle band (mix van muziekstijlen uit deze tijd) bij een groepsetentje, of  bijvoorbeeld aan boord bij een skiffle rondvaart door de stadsgrachten.

The Sugar Berries - Acta Theater én Muziek, tel. +31 (0)582122102


  download de persmap...

Cabaretprogramma "Je bent wat je eet"

Muziektheater

The Sugar Berries zijn als podiumband of straatband te boeken, maar zij maken ook cabaret en muziektheater.

In dit originele cabaretprogramma "Je bent wat je eet" nemen The Sugar Berries de huidige eetcultuur op de hak: van Bourgondisch tot veganistisch, van kook-battles tot de race tegen de kilo's. U krijgt liedjes en recepten voorgeschoteld om van te watertanden. Of om van te gruwen, want smaken verschillen...

Beschikbaar en prijs op aanvraag.

Videoclip

Uit hun cabaretprogramma "Je bent wat je eet". Video niet beschikbaar?! Refresh met Ctrl+F5 of Apple/Cmd+R om YouTube weer te activeren.

The Sugar Berries @ Midnightwalk Leeuwarden 2019. Foto: Humphrey Paap

The Sugar Berries @ Midnightwalk Leeuwarden. Foto: Humphrey Paap