ACTA theater én muziek is ons leven!
Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner

Is het Jazz? Rockabilly? Country Swing? Ragtime? Cabaret?

Het zijn The Sugar Berries!!!


The Sugar Berries treden op met muziek uit het meest swingende tijdperk ooit: de 1920s, 1930s, 1940s en 1950s. Hun repertoire bestaat uit aanstekelijke nummers, zoals "Tequila", "It Don't Mean A Thing (if it ain't got that swing)", "Shake Shake Shake Senora", sfeervolle standards als "Sentimental Journey" en "The Java Jive" etc. Ook zingen ze grappige vertalingen van songteksten die tegenwoordig weer actueel zijn.

Sugar zingt en presenteert op innemende wijze en bespeelt de banjolele. Bep begeleidt haar met zijn speelse gitaarspel en bijzang en Barrie legt de swingende basis met zijn lopende bas. Vandaar de naam The Sugar Berries, dat bovendien de betekenis heeft van "suikerzoet" en "heerlijk".

Maar ze hadden net zo goed "Bees Knees" of "Cat's Meow" kunnen heten. Hoe dat precies zit, vertellen zij wel als ze voor u optreden en u inwijden in Jive Talk, oftewel de grappige Jazz Slang uit de Roaring '20s.

The Sugar Berries zijn te omschrijven als een "retro band" of "vintage band" met een cabareteske, eigen stijl. Op festivals en feesten vallen ze in de smaak bij een breed publiek en vaak worden zij weer voor een volgend optreden uitgenodigd.

Misschien bent u hen al eens tegengekomen bij een festival, zoals het UITfestival, Oerol Festival, ZomerZinnen Literair Festival, Midnightwalk, bourgondisch festival, culinair festival, foodtruck festival etc.

The Sugar Berries zijn niet alleen beschikbaar als podiumband, maar ze treden ook regelmatig op als straatorkest of looporkest. Spelend verplaatsen ze zich dan van plek naar plek, net zoals straatmuzikanten dat doen in New Orleans. Je hoort ze al aankomen als ze hun herkenningstune "it's The Sugar Berries" spelen. Door hun vrolijke muziek en interactie trekken ze de belangstelling van toehoorders en passanten.

Te boeken in heel Nederland, prijs op aanvraag.

The Sugar Berries - Acta Theater én Muziek, tel. +31 (0)582122102


Audio


  persmap...

The Sugar Berries zijn overal inzetbaar. Ze treden ludiek of desgewenst stijlvol op bij officiële gelegenheden, zoals openingen van openbare gebouwen, wegen, bruggen etc.

Maar ook als skiffle band (mix van muziekstijlen uit deze tijd) bij een groepsetentje, of  bijvoorbeeld aan boord bij een skiffle rondvaart door de stadsgrachten.

Cabaret

Muziektheater

The Sugar Berries zijn als podiumband of straatband te boeken, maar zij maken ook cabaret en muziektheater.

In hun cabaretprogramma "Je bent wat je eet" nemen The Sugar Berries de huidige eetcultuur op de hak: van Bourgondisch tot veganistisch, van kook-battles tot de race tegen de kilo's. U krijgt liedjes en recepten voorgeschoteld om van te watertanden. Of om van te gruwen, want smaken verschillen...

Beschikbaar in Nederland. Informatie en prijs op aanvraag.

Videoclip

"Alle Bezoek" uit het cabaretprogramma "Je bent wat je eet". Een eigen bewerking van "Everybody Eats", een song van Cab Calloway uit 1937.

The Sugar Berries @ Midnightwalk Leeuwarden 2019. Foto: Humphrey Paap

The Sugar Berries @ Midnightwalk Leeuwarden 2019. Foto: Humphrey Paap