Scroll back to the TOP!

Hoe het ooit begon

Acta begon ruim 25 jaar geleden met eigen, interactieve voorstellingen in theaterrestaurant Descartes-Spinoza in Leeuwarden. Daarmee werden we zo succesvol, dat we al snel uit ons jasje groeiden en het land in gingen. Mensen die ons nog (her)kennen van die tijd, halen nog steeds spontaan herinneringen met ons op. Inmiddels hebben wij duizenden keren voor u mogen optreden.

Acta op de planken...

Op de planken en op locatie...

Wat er van kwam

Gemiddeld spelen wij zo'n 150 keer per jaar door heel Nederland en een enkele keer in Vlaanderen. Wij komen op bezoek met cabaretesk entertainment, spelen interactieve acts en voorstellingen op elke locatie, geven komische en historische rondleidingen, en treden wij op bij festivals met ons muzikaal en interactief straattheater. Ook we staan regelmatig in het nieuws met officiële openingshandelingen en persmomenten, daarnaast maken wij op aanvraag educatief en ander theatraal maatwerk.

En hoe verder

De corona-crisis van 2020-'21 raakte ons hard, maar naast de schaarse opdrachten, hebben we gewerkt aan nieuwe projecten en film. Ook maakten wij ons dienstbaar door het regisseren en produceren van voorstellingen en muziek ten behoeve van andere artiesten. Inmiddels draaien wij weer als voorheen, en doen wij nu ons voordeel met onze bevindingen van deze spannende periode.

Acta aan het filmen.

Filmen tijdens corona-tijd. Foto door Simon vd Woude.

Zakelijke leiding

Gea Struiksma is geboren en getogen in Leeuwarden. In Nijmegen rondde zij de Theaterschool af en zij acteerde o.a. bij Kiss Communicatie, Tryater en Finnisj. Ze had al een veelzijdige carrière als actrice achter de rug toen zij in 1997 haar bedrijf Acta Theaterproducties begon. Guido de Roos heeft Vlaamse en Friese roots, is geboren in Gent en heeft in verschillende plaatsen in Belgïe en Nederland gewoond. Hij ontwikkelde zich als een veelzijdige autodidact en trad op in tal van muzikale en theatrale samenstellingen voordat hij Gea's compagnon werd. Sindsdien zetten zij hun bedrijf voort als Acta Theater én Muziek.

Artistieke leiding

Tevens zijn Gea en Guido de bedenkers van alle acts en voorstellingen. Door elkaar aan te vullen en hun ideeën te stapelen, komen producties tot stand van hoog niveau. Met de andere spelers uit het team, voeren zij ook zelf alle voorstellingen en acts op.

Guido speelt de instrumenten in...

Corona-tijd: instrumentaaltje bij filmaftiteling...

Het Acta team

Ons team bestaat uit frisse, geschoolde talenten én oude rotten uit het theatervak. Échte podiumdieren met ieder zijn eigen specialisatie, zoals musiceren, dansen en clowneren.

De interactieve Acta stijl

Bij ons gaat het om de performance en de interactie met het publiek. Wij doen dus geen "kostuum-typetjes" en rijden niet in lollige autootjes rond, waarbij alleen een gimmick een act moet voorstellen. Wij vermaken de mensen met ons acteer- en live muziekspel. Wij prikkelen, maken contact en lokken reacties uit. Wij maken plezier, tussen en vooral mét de mensen!

Vacatures/Sollicitaties

Ben je zelf acteur of actrice, en durf je een uitdaging aan te gaan? Klik hier...