ACTA theater én muziek is ons leven!
Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner
Acta webspinner

Acta Theater én Muziek

Acta is een zelfstandig theatergezelschap dat bekend staat om haar laagdrempelige, interactieve acts, hilarische dinervoorstellingen, komische theaterwandelingen en rondleidingen, interactief en muzikaal straattheater, cabaret, ludieke en sfeervolle openingshandelingen en persmomenten, educatief en ander theatraal maatwerk. De klantenkring van Acta bestaat uit particulieren, bedrijven, organisaties en overheden.

Acta in een notendop

Acta begon in 1998 met eigen dinervoorstellingen in theaterrestaurant Descartes-Spinoza in Leeuwarden, veel mensen kennen ons nog van die tijd. Daarmee werden wij zo succesvol, dat we al snel uit ons jasje groeiden. Sindsdien spelen wij niet alleen in het noorden maar ook regelmatig door heel Nederland, zelfs tot in het buitenland. Met ons vertrouwde (en steeds verjongende) team, hebben we al duizenden keren voor u mogen optreden.

 Onze opdrachtgevers en relaties...

Wie is Acta

Het team van Acta bestaat uit zo'n 15 spelers. Onze spelers variëren in leeftijd en zijn geschoolde talenten en zeer ervaren "rotten" uit het vak. Wij spelen in eigen acts en voorstellingen, maar bijvoorbeeld ook op festivals en komen wel eens voorbij in krantenberichten bij officiële openingen van gebouwen, wegen, bruggen etc. En wij spelen met tevredenheidsgarantie! Niet goed? Geld terug!

Acta wordt geleid door Gea Struiksma en Guido de Roos. Zij schrijven, regisseren en spelen ook alles zelf. Dat geldt ook voor de muziek die zelf gearrangeerd, zelf geschreven (en zelf uitgevoerd) wordt. Gea rondde de Theaterschool in Nijmegen af en had al een veelzijdige carrière als actrice achter de rug toen zij Acta Theaterproducties begon. Guido heeft een muzikale achtergrond maar is vooral een creatieve autodidact, van jongsaf aan trad hij op in vele en diverse muzikale en theatrale samenstellingen voordat hij Gea's compagnon werd. Samen zetten zij het bedrijf voort als Acta Theater én Muziek.

Acta tijdens corona

Ook wij als zelfstandige theatermakers zijn getroffen door de crisis, maar we proberen ons er zo goed mogelijk doorheen te slaan. Ondertussen hebben we het repertoire van onze muzikale acts nóg verder uitgebreid, en aan nieuwe acts en projecten gewerkt om weer sterk voor de dag te komen. En... onze lopende, muzikale acts houden rekening met de geldende maatregelen en kunnen veilig worden ingezet.

Vragen

Heeft u vragen over onze acts en voorstellingen of specifieke wensen? Of bent u benieuwd naar ons maatwerk?

 Wij staan u graag te woord!

Guido de Roos & Gea Struiksma
allround theatermakers