Scroll back to the TOP!

Stadswandeling Leeuwarden | Gevangenis Rondleiding | Muzikale Rondvaart


Acta heeft een paar bijzondere uitstapjes in Leeuwarden. Het zijn interactieve rondleidingen met een historische achtergrond die ongeveer anderhalf uur duren. Wij brengen de hoofdpersonen uit die tijd weer tot leven en leiden u rond. Onderweg zult u zich verwonderen en valt er genoeg te lachen.

Ook doen we muzikale rondvaarten in combinatie met een diner. Varend onder het genot van een drankje, eten en sfeervolle, akoestische muziek beleeft u Leeuwarden op een wel heel bijzondere manier.

Dat is het mooie van Leeuwarden!

In het spoor van meesterkraker Aage M.
Interactieve Rondleiding
door Gevangenis De Blokhuispoort

In 1974 ontsnapt Meesterkraker Aage M. uit Gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden. Onze 'cipiers' Waakstra en De Weg weten er alles van en vertellen over de Blokhuispoort en haar criminele bewoners. Denkt u net als Aage M. te kunnen ontsnappen? Bent u net zo gehaaid en knoopt u lakens als de beste?

Deze theatrale rondleiding duurt ± 1½ uur, is interactief, vermakelijk en educatief. Reeds velen zijn u voorgegaan en dikwijls kwam men weer terug.

Voor groepen: U kunt zelf de dag en het tijdstip bepalen. Prijs en informatie op aanvraag.

OPEN INSCHRIJVINGEN 2024
voor deelnemers buiten groepsverband

Reserveer tijdig want vol is VOL.

VRIJDAG 5 JANUARI 14.00-15.30 uur
Reserveren / Kaartverkoop:  klik hier…

U wordt door onze 'cipiers' Waakstra en De Weg opgewacht bij de hoofdpoort aan het Blokhuisplein te Leeuwarden. Deze komische rondleiding duurt ± 1½ uur.

Waakstra & De Weg voor de Blokhuispoort Artikel uit de Leeuwarder Courant

Artikel uit de Leeuwarder Courant

Sleutelbos
Dat is het mooie van Leeuwarden!

Het geheim van Marijke Meu

Interactieve stadswandeling door Hofstad Leeuwarden, de stad van Maria Louise van Hessen-Kassel (1688-1765), voorouder van (op één na) alle Europese koningshuizen.

Wist u dat Leeuwarden, net zoals Den Haag, Delft en Breda, een van de vier officiële Nederlandse hofsteden is? En wist u dat er ook in Leeuwarden een Oranje-graf is, waarin vijftien Oranjes bijgezet zijn?

Laat u rondleiden door Maria Louise van Hessen-Kassel, langs de historische woon- en werkplekken van de Friesche Nassaus. Zesentwintig jaar heeft zij er geregeerd en altijd is zij heel openhartig en 'gewoon' gebleven. Het volk sprak haar aan met "Marijke Meu" of in het Fries met "Maaike Muoi", wat "Tante Marijke" betekent.

Tijdens deze wandeling wordt ze bijgestaan door haar hofmaarschalk Baron van Welefelt. Maar welk geheim koestert de Princesse Douairière toch zo zorgvuldig voor dit pompeuze heerschap?

U bezoekt onder andere Koninklijk Paleis Het Stadhouderlijk Hof en neemt een kijkje in de originele eetkamer van Marijke Meu in haar paleis, het tegenwoordige Keramiek Museum Princessehof. Aan het eind van de wandeling is er gelegenheid voor een afsluitende versnapering.

De wandeling is humoristisch, interactief en leerzaam. Een historische wandeling van ongeveer anderhalf uur, met de oude hofstad Leeuwarden als decor.

Alleen voor groepen, prijs en informatie op aanvraag.

Het geheim van Marijke Meu, interactieve stadswandeling. Marijke Meu en haar hofmaarschalk zijn beschikbaar voor ludieke opspeldingen en andere plechtigheden!

Marijke Meu en haar pompeuze hofmaarschalk zijn ook beschikbaar voor ludieke opspeldingen van onderscheidingen en andere plechtigheden.

Koningin Beatrix ontmoet haar Friese voorouders, theatraal maatwerk van Acta Theater én Muziek.

Tv-moment: Koningin Beatrix wordt verrast door de aanwezigheid van haar Friese voorouders tijdens de officiële opening van Provinciehuis Fryslân.

Dat is het mooie van Leeuwarden!

The Sugar Berries Skiffle Schuit

muzikale rondvaart door Leeuwarden

Bent u in voor een bijzondere rondvaart? Vaar mee met The Sugar Berries die skiffle-muziek speelt, in combinatie met een diner bij Restaurant Proefverlof.

Het is misschien niet helemaal hetzelfde als een tocht met de legendarische Mississippi Queen en een complete big band aan boord. Maar toch... het is wél hoe dat zo'n honderd jaar geleden begon: varend in een skiffle (rivierbootje) door New Orleans, terwijl aan boord een bandje optrad met een swingende mix van folk, blues en jazz.

Kom aan boord te komen bij The Sugar Berries, die skiffle-muziek spelen uit de 1920s-1950s. En vaar mee onder het genot van een drankje door de oude grachten en langs de sfeervolste plekjes van Leeuwarden. Onderweg vertellen en zingen The Sugar Berries over de locaties, maar ook over hoe het er daar honderd jaar geleden toeging. Een soort "Sentimental Journey" door de grachten en door het verleden van Leeuwarden.

Na de rondvaart leggen we aan bij Restaurant Proefverlof en trakteren The Sugar Berries u op een afsluitend dinerconcert.

Alleen voor groepen, prijs en informatie op aanvraag.

Muzikale rondvaart met The Sugar Berries, met afsluitend dinerconcert.

Video niet beschikbaar?! Refresh met  Ctrl+F5  of  Apple/Cmd+R  om YouTube wakker te maken.