ACTA theater én muziek is ons leven!
Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner

Theatraal maatwerk

in opdracht


Acta Theater én Muziek staat ook bekend om haar verfrissende maatwerk voor bedrijven, instellingen en overheden.

Theatraal maatwerk bij feestelijkheden, bij officiële gelegenheden (en persmomenten) waarbij officiële gasten aanwezig zijn, zoals openingen van wegen, bruggen, overheidsgebouwen etc.

We verwelkomen en ontvangen ook speciale gasten en gezelschappen waarbij wij (ter lering en vermaak) een historische of speciale rol/act invullen. Zoals Maria van Hessen-Kassel en haar pompeuze hofmaarschalk Van Welefelt, die op vermakelijke wijze (inter)nationale gasten inleiden in de geschiedenis van de oude hofstad Leeuwarden - dit als (vaker voorkomend) voorbeeld, maar elke rol en elk onderwerp of thema is natuurlijk mogelijk.

Daarnaast maken wij maatwerk voor educatieve doeleinden in de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld over dementie en gericht op specifieke doelgroepen. Ook maken we educatief theater over problemen die zich binnen organisaties voordoen, denk aan miscommunicatie, verstoorde relaties tussen werknemer en werkgever etc. Bij serieuze onderwerpen gaan wij nooit de ernst uit de weg, maar bekijken we deze met relativerende humor. Zo komt een boodschap beter binnen.

We spelen niet alleen voor volwassenen, op aanvraag maken we ook theater over thema's die de opgroeiende jeugd aangaan, zoals politiek, maatschappij, milieu etc.

In opdracht maken we ook feestelijke producties voor kleine tot grote aantallen bezoekers, van tientallen tot duizenden.

Ludieke act als Officiële Opening van de N381.

Ludieke act als Officiële Opening van de N381.

Jubileumvoorstelling PCBO Leeuwarden e.o. voor ong. 3500 toeschouwers in WTC Expo. Foto: Humphrey Paap

Voorstelling 150 jaar PCBO Leeuwarden e.o. voor 3500 jeugdige toeschouwers in WTC Expo. Foto: Humphrey Paap

Wat hebben wij toch een prachtig vak!