Scroll back to the TOP!

Interactieve en Muzikale Straatacts

Humoristisch | Mobiel | Gegarandeerd succes!

Onze straatartiesten zijn interactieve beroepsacteurs die je vermaken met hun acteer- en live muziekspel. Ze zijn in stijl gekleed, maar doen geen "kostuum-typetjes" waarbij alleen de gimmick een act moet voorstellen. Bij ons gaat het om de performance en de interactie met de mensen. Want echt plezier maak je sámen!

Acta, altijd tussen en mét de mensen!

Vintage Straatorkest The Sugar Berries

Muzikaal | Humoristisch | Mobiel | Live gezongen en gespeeld

Sugar, Bep en Barrie vormen samen The Sugar Berries. Spelend verplaatsen ze zich van plek naar plek, net zoals straatmuzikanten dat doen in het oude New Orleans. Je hoort ze al aankomen als ze hun eigen herkenningstune "it's The Sugar Berries" spelen.

De muziek is uit het meest swingende tijdperk ooit, de 1920s - 1950s, met vrolijke nummers zoals "Tequila", "It Don't Mean A Thing (if it ain't got that swing)", "Shake Shake Shake Senora" maar ook sfeervolle standards als "Sentimental Journey", "The Java Jive" etc. Ook zingen ze eigen, grappige vertalingen van songteksten die tegenwoordig weer actueel zijn.

Hun energie en enthousiasme werken aanstekelijk en hun straatmuziek valt in de smaak bij een breed publiek. The Sugar Berries treden op bij allerlei gelegenheden (ook officiële) en hebben zelfs een programma dat speciaal gericht is op bourgondische festivals, braderiën, diners en dergelijke.

Misschien bent u hen al eens tegengekomen bij een festival, zoals het UITfestival, Oerol Festival, ZomerZinnen Literair Festival, Midnightwalk, bourgondisch festival, culinair festival, foodtruck festival etc.

Audio

Enkele nummers uit hun 1920s - '50s repertoire. The Sugar Berries zingen en spelen alles live, (semi-) akoestisch en zonder afgespeelde muziek. Deze opnames van hen zijn uit de studio. Video niet beschikbaar?! Refresh met Ctrl+F5 of Apple/Cmd+R om YouTube weer te activeren.

  download de persmap...

Zie de pagina die speciaal over The Sugar Berries gaat.

Prijs  en beschikbaarheid op aanvraag.

Los Parasols

Humoristisch | Muzikaal | Mobiel | Live gezongen en gespeeld

Met Los Parasols haal je de zon in huis! Deze muzikale acteurs brengen de klassiekers uit Zuid Amerika: La Bamba, Guantanamera, La Cucaracha en andere zonnige nummers.

Oom Tio is de baas van het stel en houdt zijn nicht Bonita goed in de gaten. Dat mag ook wel want de domme, dromerige Chavez heeft een oogje op haar.

Bonita is vooral bezig met zichzelf en heeft, helaas voor Chavez, meer oog voor andere mannen.

De temperamentvolle Oom Tio heeft het er maar druk mee!

Een olijke, muzikale en mobiele act. Prijs en beschikbaarheid op aanvraag.

Met Los Parasols haal je de zon in huis!

  download de persmap...

Skazou

Muzikaal | Vrolijk | Interactief | Mobiel | Live gezongen en gespeeld

Deze 2-vrouws/2-mans straatband speelt pop hits van alle tijden, maar dan op een manier hoe die zouden klinken als het SKA ZOU zijn! Want ska is vrolijk, ska is energiek en beweeglijk, ska laat je 'skanken'... kortom: Ska is pret! Uiteraard worden ook bestaande ska-nummers gespeeld die voor herkenning zorgen bij ska-liefhebbers.

Skazou (zeg gewoon 'Skazoe') is een grappige, lopende straatband waar je vrolijk van wordt!

Prijs en beschikbaarheid op aanvraag.

Foto volgt na photo shoot.

  download de persmap...

Straatmuzikanten Mick & Sugar

Muzikaal | Humoristisch | Interactief | Mobiel | Live gezongen en gespeeld

Het cabareteske duo Mick & Sugar wandelt tussen het publiek en heeft voor iedereen wel een liedje in petto. Sugar is een vrolijke flapuit (met een scherpe blik en beslist niet dom) en zingt met volle overgave. Mick ondersteunt haar vol vuur op zijn gitaar.

Mensen zingen vaak mee met hun nostalgische nummers, lachen om de interactieve manier waarop Mick & Sugar tussen het publiek optreden. Even genieten van een prachtige song of een jazzy tune en dan sta je weer mee te swingen op een ritmisch nummer.

Mick & Sugar kunnen hun kleding volledig afstemmen op uw evenement. Door hun laagdrempelige interactie met de toehoorders is er veel betrokkenheid van het publiek.

Misschien bent u hen al eens tegengekomen, bij een Oerol Festival, UITfestival, ZomerZinnen Literair Festival, Culinair Festival etc.

Prijs en beschikbaarheid (ook in Vlaanderen) op aanvraag.

Cabaretesk interactief duo Mick & Sugar.

  download de persmap...

Tip: deze muzikanten zijn tevens ervaren impro-acteurs en schuwen de interactie met de zaal niet, laat uw congres of seminar verrassen door een komische en warmhartige interventie van Mick & Sugar!

Zie de pagina die speciaal over Mick & Sugar gaat.

KabouterKlash

Interactief | Mobiel
Leuk voor lieve en brutale kleintjes (én voor brutale volwassenen)

Maak kennis met onze interactieve Acta-kabouters in deze lopende straattheater-act:

Ka en Wouter, slim en sloom, driftig en dromerig.

Anderhalve kabouter, één kruiwagen, één gieter, één schep. Wáár moet het boompje geplant worden? Wie kruit en wie schept?

Het publiek wordt in de act betrokken en wordt gevraagd om te assisteren bij hun belangrijke missie: de wereld een beetje groener maken.

Maar wie is de baas? De grootste of de slimste?

Voer voor een hilarische KabouterKlash.

Onze kabouters zijn beroepsacteurs, dus niet alleen leuk voor jong, maar ook heel vermakelijk voor oud!

Tip: We geven ook ludieke kabouter-workshops, waarbij wij testen of uw directeur, collega of jubilaris een kaboutermuts waardig is! Een heel originele verrassing als u iets speciaals te vieren heeft.

Prijs en beschikbaarheid op aanvraag.

Acta's KabouterKlash: leuk voor jong én oud.

Onze kabouters tijdens een straatfestival. Foto: Bauke van Delft.

  download de persmap...

In Vuur en Vlam

Interactief | Mobiel

De strenge opperbrandwachtmeester Frits Vonk is belast met de algemene (en brand-) veiligheid op uw feest, festival of evenement. De charmante Anita van het vrijwilligerskorps is mee om hem daarbij te ondersteunen.

Nemen de bezoekers wel de veiligheidsmaatregelen in acht? En zijn ze goed voorbereid in geval van nood? Is de hond wel aangelijnd? Want straks moet de poes weer uit de boom, met alle gevolgen van dien! Is de neus gesnoten, want ruikt u dat ook? Is dat... rook?!

Bij Anita brandt een heel ander vuurtje en ze assisteert vol bewondering bij de oefeningen die 'Opper' Frits Vonk de bezoekers van uw evenement laat verrichten.

Een humoristische, lopende festival- en straatact. Prijs en beschikbaarheid (ook in Vlaanderen) op aanvraag.

In Vuur en Vlam... ruikt u dat ook?

  download de persmap...

Tip: onze spelers zijn tevens ervaren impro-acteurs, laat uw congres of seminar verrassen door een originele interventie van de strenge 'Opper' Vonk en zijn veel vlottere assistente Anita! Aan de orde komen verschillende lachwekkende oefeningen die gericht zijn op discipline en veiligheid.

The Walking Wedding Chapel

Interactief | Mobiel

Altijd al het ja-woord willen geven of dringend toe aan een opfrisceremonie? Dan kunt u zich laten proef- of hertrouwen bij de Walking Wedding Chapel.

Want Trijntje is bezig met de opleiding tot trouwambtenaar en wil nog een aantal keren oefenen voordat ze het examen doet.

De volgende elementen worden met de kandidaten geoefend: schreiden naar het altaar, het ja-woord (gepassioneerd) én de kus!

Voor Géràrd hoeft al dat gesjouw met dat altaar niet zo. "Wat een gesleep, het lijkt wel een huwelijk", vindt hij...

Trijntje en Géràrd zelf zijn al 24 jaar getrouwd en de romantiek is er wel een beetje vanaf. Het is maar de vraag of ze zelf de 25 gaan halen!

Een lopende act waarbij velen het ja-woord hebben gegeven! Prijs en beschikbaarheid (ook in Vlaanderen) op aanvraag.

The Walking Wedding Chapel, hebt ú al het ja-woord gegeven? The Walking Wedding Chapel, hebt ú al het ja-woord gegeven?

  download de persmap...

Ynitno

Interactief | Mobiel

Een groep vreemde figuren loopt op straat. In lange regenjassen, met rolkoffers. Waar komen ze vandaan en waar zijn ze naar onderweg?

Vol verbazing en verwondering slaan ze de wereld om hen heen gade. Kleine, betekenisloze gebeurtenissen maken ze tot een groteske, hilarische absurditeit.

Ynitno is een vrolijke, absurdistische, bewegelijke en zeer interactieve straattheateract waarbij de spelers, als één groep, reageren op wat er gebeurt. Kleine dingen worden groot gemaakt. Normale zaken bijzonder. Saaie feesten vrolijk. Verveelde toeschouwers voelen zich weer even kind en krijgen zin om mee te spelen. In het nu: Yn it no!

Ynitno is strak gestileerd, mooi om naar te kijken, fantasievol en prikkelt de verbeelding.

Prijs en beschikbaarheid op aanvraag.

Ynitno (c): een vrolijke, absurdistische, bewegelijke en zeer interactieve straattheateract waarbij de spelers, als één groep, reageren op wat er om hen heen gebeurt. Ynitno (c): een vrolijke, absurdistische, bewegelijke en zeer interactieve straattheateract waarbij de spelers, als één groep, reageren op wat er om hen heen gebeurt.

  download de persmap...

Docteur Andres en "Malle" Fiducia (kwakzalvers)

Interactief | Mobiel

Het zijn onzekere tijden tegenwoordig, je zou er toch triest van worden. Bestond er maar een medicijn tegen de malaise. Nou... hoe bestaat het, dat je nu toevallig hier dit excentrieke stel tegenkomt:

Docteur Andres is mystificateur en beschikt over de gave om te speuren naar verborgen kwalen, ook al wist je zelf nog niet eens dat je ze had. Het maakt niet uit of dat winderigheid is, zweetvoeten of verliefdheid, want voor elke kwaal heeft hij wel een medicijn.

Het schijnt dat zijn charmante, beetje getikte assistente "Malle" Fiducia kan handlezen en je lot voorspellen. Naarmate zij jou gunstiger gezind is, en een beetje kleingeld doet wonderen, wordt je toekomst ook steeds zonniger. Zo zie je maar weer: ze zien er misschien wat sinister uit, maar het is echt een heel, héél betrouwbaar stel.

Prijs en beschikbaarheid (ook in Vlaanderen) op aanvraag.

Deze kwakzalvers hebben voor elke kwaal een medicijn, hééél betrouwbaar...

  download de persmap...

Muzikale Kerstacts

Zie hier voor onze Muzikale Kerstacts...

Ook Humoristisch | Muzikaal | Mobiel | Live gezongen en gespeeld en... gegarandeerd met veel succes!

Interactieve Straatmuzikanten

Nog niet precies gevonden wat u zocht?

Als allround acteurs zitten wij niet vast aan bepaalde "typetjes". Bij elk onderwerp of thema kunnen we wel een passende act bedenken. Vraag gerust naar de mogelijkheden.