ACTA theater én muziek is ons leven!
Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner

Klaes Westra: It komt wer foar 't ljocht!

Friestalig cabaret / 50+

Twee kleinkinderen overdenken het werk van de Friese komiek Klaes Westra en brengen weer zijn liedjes en sketches voor het voetlicht, aangevuld met nieuwe liedjes en grappen en oude familieherinneringen.

Klaes Westra was cabaretier, zanger en toneelspeler in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. Met zijn gezelschap reisde hij door de provincie met zijn conferences en liedjes. Elke Fries kende zijn melangolische "Plakje grûn" en er werd gedanst op "Djip yn'e Wâlden". Maar hij was ook maatschappijkritisch met conferences als "Harke fan de fûgelwacht" over het kievitseizoeken, en "De swalker" dat over consuminderen gaat!

Nu, bijna 75 jaar later, hebben zijn kleinkinderen, Aeltje Walsma en Gea Verhaag, al dat mooie materiaal aan liedjes en conferences van zolder gehaald. Zij hebben een programma gemaakt met zijn oude sketches en liedjes in een strak geregisseerd nieuw jasje, prachtig aangevuld met nieuw werk. Ouderwets lachen anno nu!

De voorstelling, zeker een "must-see" voor de Fryske krites, is te boeken op locatie. Eventueel compleet met techniek.

Prijs in overleg.

Klaes Westra: It komt wer foar 't ljocht!

  persmap...

Koarte doku oer Klaes Westra:  klik hjir…

Publieke voorstellingen:

DO 17 FEB 20.00u De Groen, Dokkum
VR 4 MRT 20.30u Theater de Bres, Leeuwarden.

Reserveren / Kaartverkoop:  klik hier…

"It komt wer foar 't ljocht!" werd gepresenteerd door Stichting Klaes Westra en mogelijk gemaakt door Boelstra Olivier Stichting, Boersma-Adema Stichting, Gemeente Leeuwarden, Lammert Koopmans Stichting, P.W. Janssen's Friesche Stichting, Prins Bernard Cultuurfonds, Provincie Friesland, Stichting Amelanderhof en Stichting het Nieuwe Stads Weeshuis. Gedurende 2019 waren er uitvoeringen in verschillende theaters en zalen. Vanwege de dankbare en lovende reacties uit het publiek én de culturele waarde, zet Acta Theater én Muziek zich in om deze voorstelling te continueren.