Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner

Is het Jazz? Rock-a-Billy? Country Swing? Ragtime? Cabaret?

Het zijn The Sugar Berries!


The Sugar Berries brengen muziek uit het meest swingende tijdperk ooit: de jaren 1920, 1930, 1940, 1950. Dat is weliswaar lang geleden maar het zijn herkenbare en aanstekelijke nummers zoals "It don't mean a thing (if it ain't got that swing)", "Tequila", "Jump in the line" en "Pistol packin' mama", maar ze spelen ook eigen grappige bewerkingen en Nederlandse vertalingen ervan.

The Sugar Berries brengen hun repertoire met een fris, eigen geluid. Men zegt wel dat hun vrolijke optreden en cabareteske presentatie een beetje doen denken aan De Berini's, The Amazing Stroopwafels en aan Brigitte Kaandorp. Door de laagdrempelige interactie met de toehoorders is er veel betrokkenheid van het publiek. In hun vintage kleding zien ze er ook nog eens leuk en stijlvol uit. Kortom: geen standaard coverbandje maar een swingend akoestisch trio met originele muziek en een hoog entertainment-gehalte.

De bandnaam "The Sugar Berries" is geïnspireerd op de Jive Talk die muzikanten in de bloeitijd van de populaire jazz en swingmuziek met elkaar spraken. Want een band die zoete klanken voortbracht, noemde men een "sugar band" en vond men iets top dan zei men "It's the berries!", dat betekende zoiets als "de kers op de taart! Sugar zingt en presenteert op innemende wijze, ook bespeelt ze de banjolele en kleine handpercussie. Ze wordt bijgestaan door The Berries, dat wil zeggen Bep op gitaar en Barrie op de bas. Met z'n drieën vormen ze The Sugar Berries."

Het is goed om te weten dat Sugar in feite Gea Struiksma is, met veel ervaring als actrice en zangeres in muzikale voorstellingen en musicals. In de huid van Bep zit acteur/muzikant Guido de Roos, ook hij is een rot in het vak en hij zet de toon met zijn speelse gitaarspel. Achter Barrie gaat Dirk van Weerden schuil, deze geroutineerde acteur legt met zijn lopende bas de muzikale basis voor dit aanstekelijke trio.

Misschien bent u hen al eens tegengekomen bij een UITfestival, Oerol Festival, ZomerZinnen Literair Festival, Midnightwalk, bourgondisch festival, culinair festival, foodtruck festival...

The Sugar Berries zijn geschikt voor festival, feest, theeconcert, koffieconcert, dinerconcert, huiskamerconcert, tuinconcert, gala, schouwburg, sociëteit, congres, conferentie, receptie, intermezzo et cetera.

Ze hebben een mobiele geluidsset met een klein bereik en een grotere podiumset, compleet met geluid, licht én podium. Zij spelen door het hele land en zijn als straatmuzikanten gewend urenlange marathons te spelen. Prijs op aanvraag.

The Sugar Berries - Acta Theater én Muziek, tel. +31 (0)582122102

Klik hierboven om te beluisteren.

The Sugar Berries @ Midnightwalk Leeuwarden 2019. Foto: Humphrey Paap

The Sugar Berries @ Midnightwalk Leeuwarden 2019. Foto: Humphrey Paap

Cabaret

Muziektheater

The Sugar Berries kunnen als "gewone" stringband optreden, maar zij maken ook cabaret en muziektheater.

In hun cabaretprogramma "Je bent wat je eet" nemen The Sugar Berries de huidige eetcultuur op de hak: van Bourgondisch tot veganistisch, van kook-battles tot de race tegen de kilo's. U krijgt liedjes voorgeschoteld om van te watertanden. Of om van te gruwen, want smaken verschillen...

Tevens kunnen zij voor u op maat, een ludiek of sfeervol programma samenstellen, afgestemd op een thema of gericht op een speciale gelegenheid. Want behalve gedreven muzikanten en acteurs, zijn zij ook allround theatermakers.

Informatie en prijs op aanvraag.

Zie ook Mick & Sugar en eventueel bij Interactief Straattheater.

De clip hieronder komt uit het cabaretprogramma "Je bent wat je eet" en is een eigen bewerking van "Everybody Eats (when they come to my house)"...