To the TOP
RoosenStruik support & studio

The Sugar Berries - Acta Theater én Muziek, tel. +31(0)582122102The Sugar Berries

Muzikaal trio / Semi-akoestische band / 1920s-1950s Vintage Swing Revival / Cabaret

Is het Jazz? Is het Rockabilly? Western Swing? Cabaret? Het zijn The Sugar Berries!!!

The Sugar Berries brengen aanstekelijke nummers rondom het ontstaan van de Swing. Een gevarieerde, vrolijke en swingende mix van rootsy muziek! Sugar zingt en presenteert op innemende wijze, ook bespeelt ze de uke, de banjolele en kleine handpercussie. Ze wordt bijgestaan door The Berries, dat wil zeggen Bep op gitaar en Barrie op de bas.

De naam The Sugar Berries is een samenvoeging van Sugar + Bep + Barrie. Maar de bandnaam is ook geïnspireerd op de Jive talk die muzikanten in de bloeitijd van de populaire jazz en swingmuziek spraken. Want een band die zoete klanken voortbracht, noemde men een "sugar band" en vond men iets héél goed dan zei men "It's the berries!", zeg maar de kers op de taart!

Het is goed om te weten dat Sugar in feite Gea Struiksma is, met veel ervaring als actrice en zangeres in muzikale voorstellingen. In de huid van Bep zit acteur/muzikant Guido de Roos, ook hij is een rot in het vak en hij zet de toon met zijn speelse gitaarspel. Achter Barrie gaat Dirk van Weerden schuil, deze geroutineerde acteur legt met zijn lopende bas de muzikale basis voor dit swingende trio.

Misschien bent u hen al eens tegengekomen, bij het UITfestival, Oerol Festival, ZomerZinnen Literair Festival, Bourgondisch Festival, Culinair Festival etc.

The Sugar Berries treden landelijk op en zijn geschikt voor festival, feest, theeconcert, koffieconcert, dinerconcert, huiskamerconcert, tuinconcert, gala, schouwburg, sociëteit, congres, conferentie, receptie, intermezzo et cetera. Ze hebben een mobiele, lichte geluidsset met een klein bereik en een grotere podiumset, compleet met geluid, licht én podium.

Wij spelen door het hele land en zijn als straatact gewend marathons van 4 uren te spelen. Prijs op aanvraag.


Audio: "Pork Chops and Mustard Greens", klik hierboven om te beluisteren.

Audio: "Bob Ting-A-Ling", klik hierboven om te beluisteren.

Video: The Sugar Berries met "Alle bezoek (barst straks uit z'n broek)", een eigen bewerking van "Everybody Eats (when they come to my house)". Klik hierboven voor de clip.

Cabaret / Muziektheater

The Sugar Berries kunnen "gewoon" als muzikaal trio optreden, maar zij maken ook cabaret.

In hun cabaretprogramma "Je bent wat je eet" nemen The Sugar Berries de huidige eetcultuur op de hak: van Bourgondisch tot veganistisch, van kook-battles tot de race tegen de kilo's. U krijgt liedjes voorgeschoteld om van te watertanden. Of om van te gruwen, want smaken verschillen...

Naast dit programma kunnen The Sugar Berries ook programma's en cabaret speciaal voor u op maat maken, voor kleine of grotere aangelegenheden.

Prijs op aanvraag.
 

Zie ook Mick & Sugar.

Of hier voor Interactief Straattheater.

Homepage Acta Theater én Muziek