Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner

The Sugar Berries

Is het Jazz? Country Swing? Rock-a-Billy? Cabaret?

Semi-akoestisch trio / Vintage 1920s-1950s / Cabaret

The Sugar Berries brengen originele (en eigen bewerkingen van) muziek uit de jaren 1920 tot de 1950s. Dat lijkt heel lang geleden maar het zijn allemaal aanstekelijke nummers uit het meest swingende tijdperk ooit.

Denk maar eens aan songs als "It don't mean a thing if it ain't got that swing", "Tequila", "Jump in the line", "Pistol packing mama" of "The coffee song". Gaat er al een belletje rinkelen? Wél als je ze voorbij hoort komen, dan wordt het een swingend feestje van verrassing en herkenning!

De bandnaam The Sugar Berries is geïnspireerd op de Jive talk die muzikanten in de bloeitijd van de populaire jazz en swingmuziek met elkaar spraken. Want een band die zoete klanken voortbracht, noemde men een "sugar band" en vond men iets top dan zei men "It's the berries!", dat betekende zoiets als "de kers op de taart!"

Misschien bent u hen al eens eerder tegengekomen bij een UITfestival, Oerol Festival, ZomerZinnen Literair Festival, bourgondisch festival, culinair festival, foodtruck festival...

The Sugar Berries zijn geschikt voor festival, feest, theeconcert, koffieconcert, dinerconcert, huiskamerconcert, tuinconcert, gala, schouwburg, sociëteit, congres, conferentie, receptie, intermezzo et cetera.

Ze hebben een mobiele geluidsset met een klein bereik en een grotere podiumset, compleet met geluid, licht én podium. Zij spelen door het hele land en zijn als straatact gewend urenlange marathons te spelen. Prijs op aanvraag.

The Sugar Berries - Acta Theater én Muziek, tel. +31 (0)582122102

Klik hierboven om audio te beluisteren.

Cabaret

Muziektheater

The Sugar Berries kunnen "gewoon" als akoestische string band optreden, maar zij maken ook cabaret en muziektheater.

In hun cabaretprogramma "Je bent wat je eet" nemen The Sugar Berries de huidige eetcultuur op de hak: van Bourgondisch tot veganistisch, van kook-battles tot de race tegen de kilo's. U krijgt liedjes voorgeschoteld om van te watertanden. Of om van te gruwen, want smaken verschillen...

Tevens kunnen zij voor u op maat, een ludiek of sfeervol programma samenstellen, afgestemd op een thema of gericht op een speciale gelegenheid. Want behalve gedreven muzikanten en acteurs, zijn zij ook allround theatermakers.

Informatie en prijs op aanvraag.

De one-take-video "Alle Bezoek" is een eigen bewerking van het jazzy "Everybody Eats (when they come to my house)".

Zie ook Mick & Sugar en eventueel bij Interactief Straattheater.