To the TOP
Studio RoosenStruik

KultKoters, theatercursus voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.Voor jeugd en jongeren

LipDubs en Theaterworkshops zijn voor alle leeftijden, dus ook voor jeugd en jongeren.

Bijvoorbeeld een theaterworkshop in de klas, waarbij je spelenderwijs kennismaakt met theater.

Of resultaatgericht een lipdub maken op school, in een thema door jullie bepaald of door ons aangeboden.

Het kan allemaal. En overal: in de klas, op school, op een speciale locatie...

Onze acteurs/regisseurs zijn lesbevoegd.

Voor meer informatie, bel 058-21 22 102 of email: info@actatheater.nl

De Rimpel, seniorentheater in Leeuwarden.Theater voor ouderen door Acta Theater én Muziek ism Palet.De Rimpel
Seniorentheater

Een rimpel kan een lachrimpel zijn of een denkrimpel, een pijn-rimpel of een verbazingsrimpel.
Met een rimpel kun je vele emoties en gemoedstoestanden weergeven. Maar bovenal staat de rimpel uiteraard voor het ouder worden.

In de eerste bijeenkomsten kunnen de deelnemers kennismaken met theater en acteren. We zullen veel voordoen en voorbeelden geven van verschillende soorten theater en acteren. Na deze kennismakingsfase is het de beurt aan de deelnemers. We gaan lekker praktisch te werk met het maken van scènes.

Daarbij gaan we in op wat u bezighoudt en uit van de eigen ervaringen. Dat kan van alles zijn, zoals de kleinkinderen, verhuizen op je ouwe dag, incontinentie, het korten op pensioen et cetera etc. Serieuze onderwerpen gaan we niet uit de weg, maar het maken van plezier staat voorop!

De Rimpel komt tot stand in samenwerking met Palet.

Voor info en aanmeldingen, bel 058 - 21 22 102 of email: info@actatheater.nl

Voorstellingen van De Rimpel

De Rimpel treedt ook op met eigen voorstellingen. De eerste voorstelling 'Blauwe Zone' was een groot succes. De Leeuwarder Courant schreef een prachtige recensie met de kop 'De Rimpel op de planken met humor en zelfspot'. U kunt het artikel hier lezen.

Er wordt nu opgetreden met hun nieuwe voorstelling "Mantelzorg omdat het .....", de speeldata vindt u op onze speellijst, toegang is gratis.

Wilt u boekingsinformatie, neemt u dan gerust contact met ons op, bel 058 - 21 22 102 of email ons: info@actatheater.nl.

Zwabberen, theater met dementerenden.Zwabberen
Theater met dementerenden

Zwabberen is een theatrale interventie voor dementerende ouderen. Door middel van spel, kostuums en attributen proberen acteurs zoveel mogelijk herinneringen onder het stof vandaan te zwabberen.

Twee acteurs komen langs in uw verzorgingshuis met een koffer vol herinneringen. Dit zijn kostuums en attributen rond een thema. Elke keer zit er weer iets anders in de koffer. Ook de acteurs laten zich verrassen.

Samen met de bewoners wordt de koffer uitgepakt. De kostuums worden spelenderwijs door de acteurs aangetrokken en zo transformeren ze tot personages.

In hun rol bekijken de acteurs samen met de bewoners de attributen die in de koffer zitten en beginnen te spelen. De bewoners worden spelenderwijs bij het spel betrokken en de acteurs proberen met de attributen en door interactief spel zoveel mogelijk herinneringen bloot te leggen.

Zwabberen is een werkwoord: het kader staat vast maar daarbinnen wordt er volop geïmproviseerd, afhankelijk van de herinneringen die boven komen. Als het van pas komt, worden er ook gezamenlijk 'vergeten' liedjes gezongen. Onze ervaring is dat deze interventies lang bijblijven. De deelnemers hebben op een laagdrempelige en aangename manier herinneringen kunnen ophalen en kunnen herbeleven, vaak hebben ze het er nog lang over.

Thema’s: School, De huishouding, Kinderen, Trouwerij, Het Koninklijk Huis, Op vakantie.

De volgende beelden zijn ontstaan in samenwerking met Stichting Manus Branding: filmpje...

Voor meer informatie en prijsaanvraag, bel 058 - 21 22 102 of email: info@actatheater.nl

Homepage Acta Theater én Muziek