To the TOP
Studio RoosenStruik

Theater voor jong en oud

KultKoters
Jeugdtheater 8-12jr

KultKoters, theatercursus voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.KultKoters is een theatercursus voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar.

De 25 lessen van 1,5 uur worden gegeven op de woensdagmiddag in de Johan Willem Frisoschool in Leeuwarden.

Dramalessen in het basisonderwijs zijn niet vanzelfsprekend en vormen zelden een structureel onderdeel van het wekelijkse lesprogramma. Terwijl drama uitermate geschikt is om kinderen te leren zich te uiten, zich zelfstandiger te ontwikkelen en open en sociaal in het leven te staan.

Zo worden kinderen spelenderwijs weerbaarder gemaakt en wordt humor een wapen tegen intolerantie, disrespect en treiterijen. En dan hebben we het nog niet over het plezier dat het maken en spelen van toneel met zich meebrengt.

Hier een door de KultKoters zelfbedachte scène: filmpje...

Ouders met een sociaal minimum komen in aanmerking voor een vergoeding van het lesgeld door het Jeugdcultuurfonds, informeer gerust.

Voor info en aanmeldingen, bel 058-21 22 102 of email: info@actatheater.nl

KultTieners
Jeugdtheater 12-16jr

KultKoters is een theatercursus voor kinderen van twaalf tot en met zestien jaar. 25 lessen van 1,5 uur, gegeven in de Johan Willem Frisoschool in Leeuwarden.

Is theater echt iets voor jou? Of weet je niet of je wel durft? Onze lessen worden afgestemd op het niveau van de cursisten. In de lessen wordt aandacht besteed aan spelimprovisatie, beweging en stem. Om in een prettige groep, lekker met theater bezig te zijn.

Ouders met een sociaal minimum komen in aanmerking voor een vergoeding van het lesgeld door het Jeugdcultuurfonds, informeer gerust.

Voor info en aanmeldingen, bel 058-21 22 102 of email: info@actatheater.nl

steun het Jeugdcultuurfonds NederlandHet Jeugdcultuurfonds

Kunst is goed om te doen, voor álle mensen en voor kinderen in het bijzonder.

In Nederland groeien bijna 400.000 kinderen op in armoede. Het Jeugdcultuurfonds betaalt de muziek–, teken–, theater– of dansles voor hen. Het Jeugdcultuurfonds stimuleert de persoonlijke ontwikkeling van deze kinderen. En zo draagt dit fonds ook bij aan een creatieve en innovatieve samenleving.

Daar is echter wel geld voor nodig en daarom vragen wij of u het Jeugdcultuurfonds wilt steunen. Daarmee maakt u het mogelijk voor een kind om zijn of haar creatieve talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Steun, geef ... klik op het plaatje en kom in actie!

De Rimpel, seniorentheater in Leeuwarden.Theater voor ouderen door Acta Theater én Muziek ism Palet.De Rimpel
Seniorentheater

Een rimpel kan een lachrimpel zijn of een denkrimpel, een pijn-rimpel of een verbazingsrimpel.
Met een rimpel kun je vele emoties en gemoedstoestanden weergeven. Maar bovenal staat de rimpel uiteraard voor het ouder worden.

In de eerste bijeenkomsten kunnen de deelnemers kennismaken met theater en acteren. We zullen veel voordoen en voorbeelden geven van verschillende soorten theater en acteren. Na deze kennismakingsfase is het de beurt aan de deelnemers. We gaan lekker praktisch te werk met het maken van scènes.

Daarbij gaan we in op wat u bezighoudt en uit van de eigen ervaringen. Dat kan van alles zijn, zoals de kleinkinderen, verhuizen op je ouwe dag, incontinentie, het korten op pensioen et cetera etc. Serieuze onderwerpen gaan we niet uit de weg, maar het maken van plezier staat voorop!

De Rimpel komt tot stand in samenwerking met Palet.

Voor info en aanmeldingen, bel 058 - 21 22 102 of email: info@actatheater.nl

Voorstellingen van De Rimpel

De Rimpel treedt ook op met eigen voorstellingen. De eerste voorstelling 'Blauwe Zone' was een groot succes. De Leeuwarder Courant schreef een prachtige recensie met de kop 'De Rimpel op de planken met humor en zelfspot'. U kunt het artikel hier lezen.

Er wordt nu opgetreden met hun nieuwe voorstelling "Mantelzorg omdat het .....", de speeldata vindt u op onze speellijst, toegang is gratis.

Wilt u boekingsinformatie, neemt u dan gerust contact met ons op, bel 058 - 21 22 102 of email ons: info@actatheater.nl.

Zwabberen, theater met dementerenden.Zwabberen
Theater met dementerenden

Zwabberen is een theatrale interventie voor dementerende ouderen. Door middel van spel, kostuums en attributen proberen acteurs zoveel mogelijk herinneringen onder het stof vandaan te zwabberen.

Twee acteurs komen langs in uw verzorgingshuis met een koffer vol herinneringen. Dit zijn kostuums en attributen rond een thema. Elke keer zit er weer iets anders in de koffer. Ook de acteurs laten zich verrassen.

Samen met de bewoners wordt de koffer uitgepakt. De kostuums worden spelenderwijs door de acteurs aangetrokken en zo transformeren ze tot personages.

In hun rol bekijken de acteurs samen met de bewoners de attributen die in de koffer zitten en beginnen te spelen. De bewoners worden spelenderwijs bij het spel betrokken en de acteurs proberen met de attributen en door interactief spel zoveel mogelijk herinneringen bloot te leggen.

Zwabberen is een werkwoord: het kader staat vast maar daarbinnen wordt er volop geïmproviseerd, afhankelijk van de herinneringen die boven komen. Als het van pas komt, worden er ook gezamenlijk 'vergeten' liedjes gezongen. Onze ervaring is dat deze interventies lang bijblijven. De deelnemers hebben op een laagdrempelige en aangename manier herinneringen kunnen ophalen en kunnen herbeleven, vaak hebben ze het er nog lang over.

Thema’s: School, De huishouding, Kinderen, Trouwerij, Het Koninklijk Huis, Op vakantie.

De volgende beelden zijn ontstaan in samenwerking met Stichting Manus Branding: filmpje...

Voor meer informatie en prijsaanvraag, bel 058 - 21 22 102 of email: info@actatheater.nl

Homepage Acta Theater én Muziek