Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner

Interactief Straattheater


Al onze interactieve straattheater-acts worden gespeeld door ervaren impro-acteurs. U mag niet alleen toekijken, u mag ook met onze spelers communiceren... want écht plezier maak je samen!

The Darles Chicken Singers

Kerst / Oud & Nieuw / Nieuwjaarsreceptie / Entertainment / Mobiele act

Het lijkt wel of The Darles Chicken Singers zo uit 'A Christmas Carol' zijn gestapt. Ze leiden een armoedig bestaan en proberen met het zingen van kerstliedjes wat geld te verdienen.

Ma heeft haar handen vol om hun kroost in het gareel te houden, dat wil zeggen als ze niet achter opoe aan moet, die onderweg steeds dreigt te verdwalen. Gelukkig kunnen ze wel mooi samenzingen en speelt Pa heel knap gitaar, nou ja... als hij niet stiekem uit een zakflesje zit te lurken.

Een vrolijke, aandoenlijke, muzikale act rondom de Kerst en Oud & Nieuw voor binnen of buiten.

Prijs op aanvraag.

Voor meer muzikale straattheater-acts, zie ook The Sugar Berries en Mick & Sugar.

The Darles Chicken Singers, een humoristische, aandoenlijke, muzikale, interactieve, swingende, aanstekelijke act voor rond de Kerst en Oud & Nieuw.

Foto: Linus Harms

  persmap...

KabouterKlash

Mobiele act

Maak kennis met onze interactieve Acta-kabouters in deze lopende straattheater-act:

Ka en Wouter, slim en sloom, driftig en dromerig.

Twee kabouters, één kruiwagen, één gieter, één schep.

Wáár moet het boompje geplant worden? Wie kruit en wie schept?

Het publiek wordt in de act betrokken en wordt gevraagd om te assisteren bij hun belangrijke missie: de wereld een beetje groener maken.

Maar wie is de baas? De grootste of de slimste?

Voer voor een hilarische KabouterKlash.

Niet alleen heel leuk voor jong, maar óók voor oud!

Prijs op aanvraag.

Acta's KabouterKlash: leuk voor jong én oud.

  persmap...

Professor Knijs

Mobiele act

De verstrooide en onhandige Professor Karel Knijs is op een missie met zijn mobiele lab unit. Hij wil de mensheid meer inzicht en vertrouwen in de wetenschap geven. Daarom nodigt hij iedereen die maar wil, uit om verschillende experimenten met hem uit te voeren.

Hij wordt bijgestaan door zijn lieftallige assistente Kathinka, die ingrijpt wanneer er (alweer) een proef mis dreigt te gaan. Misschien vindt u dat allemaal wat spannend, maar kom op... het is tenslotte voor de wetenschap! U bent toch niet bang voor een knalletje?

En bent u wel eens nieuwsgierig geweest naar uw oer-roots? Dan is dit uw kans: de professor voert ter plekke een gratis DNA-onderzoek uit. Bent u ook zo benieuwd naar de uitkomst...?

Een humoristische festival- en straattheater-act.

Prijs op aanvraag.

Zó onwijs... Professor Knijs.

  persmap...

Trashbusters

Mobiele act

Hee, daar sluipt een keurige meneer stilletjes voorbij... Wat voor ding heeft hij bij zich? Waar is hij nu gebleven? Dáár... of is dat een ander? Het zijn er twéé! Ze lijken wel erg op elkaar: allebei strak in een donker pak en dezelfde haardracht... Oja, om niet op te vallen! Zouden het geheim agenten zijn? Of zitten we in de opnames een James Bond-film? Kijk, nu sluipen er al drie!

Als je hen 'toevallig' opmerkt dan zie je meteen dat dit speciale agenten zijn van een bijzondere eenheid. Dat klopt, het zijn de Trashbusters!! Ze speuren zo 'onopvallend' mogelijk het hele gebied af om in te grijpen.

Schrikt u niet als zij opeens te voorschijn springen en met hun speciale trash grabbers het propje overmeesteren dat u per ongeluk heeft laten vallen! U kon er niets aan doen en onze Trashbusters zijn er speciaal voor getraind!

Trashbusters - De schoonste straattheater-act van Nederland!

Prijs op aanvraag.

Trashbusters - de schoonste straatact van Nederland.

Tijdens de hoogtepunten van hun acties is natuurlijk ook hun spannende herkenningstune hoorbaar! Klik dit aan om te beluisteren.

  persmap...

Paco & Peluche

Mobiele act

De temperamentvolle Paco probeert een carrière op te bouwen als Nederlandse toreador. Hij is beginnend zzp-er stierenvechter en heeft voor een zacht prijsje een tweedehands stier van de slager gered.

De stier luistert, nou ja luistert... naar de naam Peluche (zeg: peeLOEtsje) wat zoveel betekent als "pluche knuffeldier", of heet 'ie nou eigenlijk "Pluisje"?

Alles is er klaar voor: één toreador, één rode doek, één stier. Maar caramba! Hoe krijg je dat beest woest?!

Het publiek moet Paco helpen om Peluche te verleiden en uit te dagen tot een spannend stierengevecht. Olé!!

Een humoristische festival- en straattheater-act.

Prijs op aanvraag.

Paco & Peluche, een knuffelbaar stierengevecht van Acta Theater én Muziek (c).

  persmap...

The Singin Popcorn Vendors

Mobiele act

Ze lopen door het publiek en verkopen popcorn... én ook nootjes, muzieknootjes dan wel te verstaan.

Deze zingende popcornverkopers trakteren u namelijk op de grappigste en smakelijkste songs die over eten en drinken gaan. Omdat smaken verschillen, vullen zij dit aan met andere nummers in verschillende stijlen.

Zij laten u smullen van nostalgische nummers, laten u lachen om de cabareteske manier waarop zij optreden, laten u genieten van een prachtige song of een jazzy tune of laten u meeswingen op ritmische nummers.

Geschikt voor aan een romantisch terrastafeltje voor twee, tot voor een super swingend food festival.

Prijs op aanvraag.

Voor meer muzikale straattheater-acts, zie ook The Sugar Berries en Mick & Sugar.

The Singin Popcorn Vendors, met de grappigste songs over eten en drinken.

  persmap...

Nog niet gevonden wat u zocht?

Onze interactieve acts zijn mooi doorontwikkeld en gaan dieper dan "typetjes". Als het echt op interactief pret- en sfeermaken aankomt, wij boeken er veel succes mee. Maar misschien zoekt u een specifiekere act die op uw evenement aansluit? We zijn allround theatermakers, wellicht kunnen wij die act voor u invullen en spelen? Vraag ons gerust en wie weet...