Scroll back to the TOP!
Acta banner Acta banner Acta banner

Interactief Straattheater


Al onze interactieve straatacts worden gespeeld door ervaren impro-acteurs. U mag toekijken, maar u mag ook met onze spelers communiceren... want écht plezier maak je samen!

KabouterKlash

Mobiele act

Maak kennis met onze langste en onze kleinste Acta-kabouters in deze lopende straatact:

Ka en Wouter, slim en sloom, driftig en dromerig.

Twee kabouters, één kruiwagen, één gieter, één schep.

Wáár moet het boompje geplant worden? Wie kruit en wie schept?

Het publiek wordt in de act betrokken en wordt gevraagd om te assisteren bij hun belangrijke missie: de wereld een beetje groener maken.

Maar wie is de baas? De grootste of de slimste? Voer voor een hilarische KabouterKlash.

Een humoristische, lopende festival- en straatact, heel leuk voor jong en óók voor oud.

Prijs op aanvraag.

Acta's KabouterKlash: leuk voor jong én oud.

The Walking Wedding Chapel

Mobiele act

Altijd al het ja-woord willen geven of dringend toe aan een opfrisceremonie? Dan kunt u zich laten proeftrouwen of hertrouwen in de Walking Wedding Chapel van Trijntje en Géràrd.

Trijntje is bezig met de opleiding tot trouwambtenaar en wil nog een aantal keren oefenen voordat ze examen doet. De volgende elementen worden met de kandidaten geoefend: Schreiden naar het altaar, het ja-woord (gepassioneerd) én..... de kus!

Voor Géràrd hoeft al dat gesjouw en gesleep met dat altaar niet zo. Trijntje en Géràrd zelf zijn al 24 jaar getrouwd en de romantiek is er wel een beetje af. Het is de vraag of ze de 25 halen!

Een grappige, lopende act waarbij velen het ja-woord hebben gegeven!

Prijs op aanvraag.

The Walking Wedding Chapel, hebt ú al het ja-woord gegeven?

Paco & Peluche

Mobiele act

De temperamentvolle Paco probeert een carrière op te bouwen als Nederlandse toreador.

Paco is beginnend zzp-er stierenvechter en heeft een 2e hands stier op de kop getikt voor een zacht prijsje bij een Friese kop-hals-romp hacienda. De stier luistert naar de naam Peluche (zeg: peeLOEtsje), wat zoveel betekent als "knuffeldier". Nou ja, luistert...

Alles is er klaar voor: één toreador, één rode doek, één stier. Maar caramba! Hoe krijg je dat beest woest?!

Het publiek moet Paco helpen om Peluche te verleiden en uit te dagen tot een spannend stierengevecht. Olé!!

Een humoristische festival- en straatact.

Prijs op aanvraag.

Paco & Peluche, een knuffelbaar stierengevecht van Acta Theater én Muziek (c).

Trashbusters

Mobiele act

Hee, daar sluipt een keurige meneer stilletjes voorbij... Wat voor ding heeft hij bij zich? Waar is hij nu gebleven? Dáár... of is dat een ander? Het zijn er twéé! Ze lijken wel erg op elkaar: allebei strak in een donker pak en dezelfde haardracht... Oja, om niet op te vallen! Zouden het geheim agenten zijn? Of zitten we in de opnames een James Bond-film? Kijk, nu sluipen er al drie!

Als je hen 'toevallig' opmerkt dan zie je meteen dat dit speciale agenten zijn van een bijzondere eenheid. Dat klopt, het zijn de Trashbusters!! Want waar evenementen zijn, daar zijn ook snoeppapiertjes, lolliestokjes en andere vervuilende gevaren. Vaak gooien mensen dat op straat omdat ze zich er geen raad mee weten! Maar maakt u zich geen zorgen, onze Trashbusters opereren zo 'onopvallend' mogelijk en speuren het hele gebied af om in te grijpen.

Schrikt u niet als opeens de Trashbusters te voorschijn springen en met hun speciale trash grabbers het propje overmeesteren dat u per ongeluk heeft laten vallen! U kon er niets aan doen en onze Trashbusters zijn er speciaal voor getraind! Tijdens de hoogtepunten van hun acties is natuurlijk ook hun spannende herkenningstune hoorbaar! Klik dit aan om te beluisteren.

Trashbusters - De schoonste straatact van Nederland!

Prijs op aanvraag.

Trashbusters - de schoonste straatact van Nederland.

In Vuur en Vlam

Mobiele act

Opperbrandwachtmeester Frits Vonk is belast met de algemene veiligheid maar bovenal met de brandveiligheid op uw feest, evenement of festival. Anita van het vrijwilligerskorps is mee om hem daarbij te ondersteunen. De licht ontvlambare Opper' Vonk houdt alles en iedereen scherp in de gaten want een ongeluk zit in een klein maar uiterst brandbaar hoekje.

Nemen de bezoekers wel de veiligheidsmaatregelen in acht en zijn ze wel goed voorbereid in geval van nood? Is de hond wel aangelijnd want straks moet de poes weer uit de boom, met alle gevolgen van dien!

Is de neus goed gesnoten, want ruikt u dat ook? Is dat rook?! Bij Anita brandt een heel ander vuurtje en ze assisteert vol bewondering bij de oefeningen die 'Opper' Vonk de bezoekers van uw evenement laat uitvoeren.

Een humoristische, lopende festival- en straatact.

Prijs op aanvraag.

In Vuur en Vlam... ruikt u dat ook?

The Singin Popcorn Vendors

Mobiele act

Ze lopen door het publiek en verkopen popcorn... en ook nootjes, muzieknootjes dan wel te verstaan.

Deze zingende popcornverkopers trakteren u namelijk op de grappigste en smakelijkste songs die over eten en drinken gaan. Omdat smaken verschillen, vullen zij dit aan met andere nummers in verschillende stijlen.

Zij laten u smullen van nostalgische nummers, laten u lachen om de cabareteske manier waarop zij optreden, laten u genieten van een prachtige song of een jazzy tune of laten u meeswingen op ritmische nummers. Geschikt voor aan een romantisch tafeltje voor twee, tot voor een super swingend food festival.

Zij hebben een mobiel geluidssetje bij zich.

Prijs op aanvraag.

Voor meer muzikale acts, zie ook The Sugar Berries en Mick & Sugar.

The Singin Popcorn Vendors, met de grappigste songs over eten en drinken.

The Darles Chicken Singers

Kerst / Oud & Nieuw / Nieuwjaarsreceptie / Entertainment / Mobiele act

Het lijkt wel of The Darles Chicken Singers zo uit 'A Christmas Carol' zijn gestapt. Ze leiden een armoedig bestaan en proberen met het zingen van kerstliedjes wat geld te verdienen.

Ma heeft haar handen vol om hun kroost in het gareel te houden, dat wil zeggen als ze niet achter opoe aan moet, die onderweg steeds dreigt te verdwalen. Gelukkig kunnen ze wel mooi samenzingen en speelt Pa heel knap gitaar, nou ja... als hij niet stiekem uit een zakflesje zit te lurken.

Een humoristische, aandoenlijke, muzikale, interactieve, swingende, mobiele act. Kortom: de aanstekelijkste Kerst-act in het land!

Zij hebben een mobiele geluidsset bij zich.

Prijs op aanvraag.

Voor meer muzikale acts, zie ook The Sugar Berries en Mick & Sugar.

The Darles Chicken Singers, een humoristische, aandoenlijke, muzikale, interactieve, swingende, aanstekelijke act voor rond de Kerst en Oud & Nieuw.

Foto: Linus Harms

Nog niet gevonden wat u zocht?

Onze interactieve acts zijn mooi doorontwikkeld en gaan veel verder en dieper dan "typetjes". Als het echt op pret- en sfeermaken aankomt, wij boeken er veel succes mee. Maar misschien zoekt u een specifiekere act die op uw evenement aansluit? We zijn allround theatermakers, wellicht kunnen wij die act voor u invullen en spelen? Vraag ons gerust en wie weet...